هنگامی که قصد داشته باشیم در مورد تاثیر معماری بر مدیریت فضاهای اداری و خانگی و کاهش مفید متراژ این فضاها صحبت کنیم، پارتیشن اولین چیزی است که به ذهن ما خطور میکند. قطعات چوبی، شیشهای فلزی یا پلاستیکی که میتوانند در کمترین زمان و با کمترین هزینه، فضاهای جدید ایجاد کنند و بهرهوری را افزایش دهند.
ویژگی اصولی در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها، یکی از مسائلی است که میتواند به طراحی درست و مناسب پارتیشنهای یک محیط اداری کمک کند. در این مقاله قصد داریم به بیان این ویژگیها بپردازیم و با مهمترین دلایل اهمیت طراحی الگورتیمیک آشنا شویم. اگر شما هم قصد دارید با مفهوم طراحی الگوریتمیک آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ویژگی اصولی در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها چیست؟
منظور از ویژگی اصولی در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها، استفاده از اصول طراحی الگوریتمیک مهندسی در ساخت بهینه و دقیق پارتیشن است. برای درک بهتر این موضوع، لازم است در ابتدا با مفهوم طراحی الگوریتمیک آشنا شویم و کاربرد آن در علوم مهندسی را بدانیم.
طبق تعریف، منظور از طراحی الگوریتمیک، استفاده از الگوریتمها و الگوهای عددی و محاسباتی در طراحی است. علوم مهندسی برای طراحی بهتر یک سازه در محیط، از اصول محاسباتی خاصی استفاده میکنند. این اصول، مفاهیم مختلفی از جمله وزن، ابعاد، مواد اولیه و ساختار را در بر میگیرد. استفاده از طراحی الگوریتمیک، به نوعی این محاسبات را برای بهتر کردن طراحی به کار میبندد. شما میتوانید به کمک محاسبات الگوریتمیک، پارتیشن ها را به شکل موثرتر، کمهزینهتر و مقاومتری بسازید.
طراحی الگوریتمیک پارتیشن برای هر نوع از پارتیشن اصول خاص خود را دارد. به عنوان مثال، ویژگی اصولی در طراحی پارتیشن ها برای شیشه و چوب دارای تفاوت میشود. طراحی الگوریتمیک برای خرید پارتیشن اداری شیشه ای نکات متفاوتی در مقایسه با پارتیشن چوبی دارد که این تفاوتها به خواص متفاوت شیشه و چوب برمیگردد.
در ادامه قصد داریم ضمن بررسی اجمالی اصول طراحی الگوریتمیک برای پارتیشن شیشه ای را مورد بحث قرار دهیم اما این اصول، برای پارتیشنهای مختلف شیشهای، چوبی، فلزی و فایبرگلاس نیز قابل استفاده هستند. علت بیان نکات طراحی الگوریتمیک برای شیشه این است که شفافیت این ماده میتواند گستردگی محاسبات الگوریتمیک برای فضای اداری را بیشتر کند. به عنوان مثال، پارتیشن چوبی نقش خاصی در کاهش یا افزایش میزان مصرف برق ایفا نمیکند در حالی که شیشه روی مصرف انرژی تاثیر دارد.
طراحی الگوریتمیک پارتیشن اداری شیشه ای
شیشه یکی از محبوبترین مواد اولیه برای ساخت پارتیشن به شمار میرود که در محیط اداری کاربردهای بسیاری دارد. خواص شیشه از نظر زیباییشناختی و قیمت مناسب آن در مقایسه با سایر متریالها میتواند نقطه قوت این ماده به شمار بیاید. محاسبات مهندسی و طراحی الگوریتمیک در مورد پارتیشن شیشه ای نکات مهمی را یادآوری میکنند که برای پارتیشن ثابت و متحرک به صورت مجزا بیان میشود. برخی از این نکات را در ادامه بررسی خواهیم کرد:
- طبق اصول طراحی الگوریتمیک، میتوانیم میزان برق مصرفی یک فضای اداری را به کمک پارتیشن شیشه ای کاهش دهیم. اعداد دقیق میزان کاهش مصرف برق با توجه به زاویه نور خورشید و متراژ فضا به کمک نرمافزارهایی از جمله نرمافزار کریر قابل محاسبه خواهد بود. با استفاده از این نرمافزار، میتوان میزان برق مورد استفاده در یک فضای اداری را مدیریت کرد که تفاوت المانهای شیشهای در آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
- به کمک چند ویژگی اصولی در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها، میتوانیم طراحی کلی نقشه یک فضای اداری بعد از پارتیشن بندی را انجام دهیم. نرمافزارهای مختلف نقشهکشی به طراحان برای سادهسازی مراحل طراحی کمک میکنند. به کمک اصول الگوریتمیک و محاسبات مربوط به آن میتوانیم فضاهای مختلف را طوری طراحی کنیم که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کاربردی همه چیز بهینهتر باشد.
در این نرمافزارها، عملا تمام اصول طراحی پارتیشن قابل اعمال خواهند بود. ابعاد پنلهای شیشهای، زوایای بین پارتیشنها با یکدیگر و با دیوار، نحوه فریمبندی و تراکم فریمها و حتی جنس شیشه و تاثیر آن روی پارتیشن در محیط نرمافزار قابل ارزیابی خواهد بود. این نرمافزارها به طراحان برای محاسبه قیمت نیز کمک میکنند. در بیشتر مواقع میتوانیم قیمت پارتیشن متحرک یا مدلهای پارتیشن ثابت را با یک شبیهسازی اصولی در بستر نرمافزار تخمین بزنیم.
علاوه بر طراحی پارتیشنها و شبیهسازی نتیجه کار در بستر نرمافزار، امکان ایجاد تغییر نیز در محیط نرمافزار فراهم است. به بیان بهتر، شما میتوانید فریم و اسکلت پارتیشن خود را طراحی کرده و سپس به سراغ انتخاب نوع شیشه بروید و رنگهای مختلف شیشه لاکوبل یا ابعاد مختلف شیشه سکوریت را روی آن تست کنید. حتی امکان انتخاب درب شیشه ای ریلی یا لولایی و بررسی ویژگیهای مکانیکی و ظاهری هر یک از این دو نیز در محیط نرم افزارهای طراحی برای شما فراهم خواهد بود. - نمونه دیگر استفاده از ویژگی اصولی در طراحی الکوریتمیک پارتیشن ها میتواند نرمافزارهای تست مقاومت سازه باشد. از آنجا که نصب انواع پارتیشن در محیط اداری دارای ملاحظات خاصی بوده و عملا امکان استفاده از هر نوع شیشه برای هر نوع فریمی وجود ندارد، میتوانیم به کمک نرمافزارهای مبتنی بر روش محاسباتی المان محدود، رفتار سازه تحت تنشهای مکانیکی مختلف را مورد بررسی قرار دهیم. این نرمافزارها برای فریمبندی و ساخت پارتیشن متحرک اهمیت بیشتری دارند زیرا پارتیشن متحرک باید نیروهای دینامیکی حاصل از حرکت را نیز تا حدی تحمل کند.
جمع بندی
استفاده از اصول طراحی الگوریتمیک در طراحی پارتیشن میتواند مزایای زیادی برای طراح و کارفرمای پروژه داشته باشد. محاسبات الگوریتمیک و نرمافزارهای این حوزه به سازنده و کارفرما کمک میکند تا هزینهها، نوع متریال، ابعاد و نقشه کار را پیش از ساخت پارتیشن مورد بررسی قرار دهند و بهترین نتیجه را اجرا کنند.
در این مقاله ضمن بیان مفهوم طراحی الگوریتمیک در مهندسی، نمونههای به کارگیری ویژگی اصولی در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها را نیز مورد بررسی قرار دادیم. بهرهگیری از این اصول تحول شگرفی در ساخت و ساز و معماری ایجاد کرده است. بنابراین، استفاده از آن در طراحی پارتیشن نیز میتواند به بهبود نتیجه نهایی منجر شود.