امروزه درب شیشه ای در نقاط مختلفی در فضاها به کار گرفته میشود. انتخاب محل مناسب برای نصب درب شیشه ای امری بسیار مهم و حیاتی است. در این مقاله، قصد داریم به بررسی محل های مناسب برای نصب درب شیشه ای بپردازیم و ضمن بررسی انواع درب شیشه ای، به کاربرد و محل نصب هر کدام نیز اشاره کنیم. اگر شما هم قصد خرید درب شیشه ای دارید و بین انواع درب شیشه ای دچار سردرگمی شدهاید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
محل های مناسب نصب انواع درب شیشه ای
سالهاست که حضور درب شیشه ای را در بخشهای مختلف فضاهای شهری از جمله پاساژها، ادارات، مغازههای حاشیه خیابان و برخی از منازل مسکونی مشاهده میکنیم. این نوع درب با استفاده از انواع جدید و مقاوم شیشه از جمله شیشه سکوریت و لمینت، از نظر طول عمر و دوام نیز بهبود یافتهاند. به جرات میتوان گفت امروزه برای فضاهای داخلی ساختمان، هیچ یک از انواع درب به اندازه درب شیشه ای جذاب نیستند.
دربهای شیشه ای در سالهای اخیر به تنوع زیادی دست یافتهاند. اگر سری به بازار این نوع درب زده باشید، متوجه میشوید که هم بر اساس نوع شیشه و هم بر اساس مکانیزم حرکتی، انواع مختلفی از درب شیشه ای را میتوانید خریداری کنید. مهندسان معماری و طراحان دکوراسیون داخلی معتقدند هر یک از انواع درب شیشه ای بهتر است در مکان خاصی به کار گرفته شود. بر همین اساس، در ادامه به معرفی تمام دربهای شیشه ای و محل های مناسب برای نصب آنها خواهیم پرداخت.
درب شیشه ای لولایی
سادهترین و سنتیترین شکل درب شیشه ای که تا امروز توانسته کاربرد خود را حفظ کند، درب شیشه ای لولایی است. این نوع درب مکانیزمی مشابه با دربهای فلزی و چوبی دارد؛ بدنه درب از یک سمت توسط لولاها ثابت شده و از سمت دیگر، قابلیت چرخش به اندازه ۹۰ درجه دارد.
به دلیل ارزان بودن یراقآلات و راحتی نصب درب شیشه ای لولایی، استفاده از آن در بسیاری از فضاهای داخلی و خارجی ساختمان مرسوم است. اگر بخواهیم محل های مناسب درب شیشه ای لولایی را به طور دقیق مشخص کنیم، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- ورودی ساختمانهای اداری، هتلها، کافهها، رستورانها، داروخانهها و…
- اتاقها در فضاهای اداری پارتیشن بندی شده در بیمارستانها، ادارات و فضاهای خصوصی
- ورودی تراس منزل
- راه پله ساختمانی و پلههای اضطراری
- ورودی حمام در فضاهای خانگی (به شرطی که فضای کافی برای چرخش ۹۰ درجهای درب فراهم باشد).
امکان استفاده از انواع شیشههای سکوریت، لمینت، سندبلاست و لاکوبل (رنگی) برای این نوع درب وجود دارد که بسته به میزان امنیتی بودن محیط و البته سلیقه شخصی خود میتوانید انتخاب کنید. یراقآلات مورد نیاز برای نصب درب لولایی دستی هزینه و تعداد کمی دارد. به علاوه، عمر مفید این نوع درب به دلیل سادگی مکانیزم باز و بسته شدن آن بسیار بالاست و در صورتی که آسیب فیزیکی به شیشه آن وارد نشود، به جرات میتوان گفت این درب را نمیتوان خراب کرد!
درب شیشه ای ریلی (کشویی)
دومین نوع درب شیشه ای که در فضاهای مختلف زیاد به چشم میخورد، درب شیشه ای ریلی است. مکانیزم حرکتی این نوع درب بر مبنای حرکت شیشهها روی یک ریل به سمت جلو و عقب است. در نتیجه، درب ریلی نیاز به فضای کمتری برای باز و بسته شدن دارد و بر خلاف درب لولایی، به در نظر گرفتن فضایی برای باز شدن درب احتیاج ندارد. معمولا منازل مسکونی و محیطهای اداری در صورتی که با کمبود فضا مواجه باشند، از درب ریلی استفاده میکنند.
درب شیشه ای ریلی هم مانند درب لولایی کاربردهای زیادی دارد. محل های مناسب برای نصب درب شیشه ای کشویی که هم از نظر کاربردی و هم از نظر ظاهری میتوانند به جلوه بهتر محیط کمک کنند عبارتاند از:
- ورودی پاساژها، ادارات، بیمارستانها و واحدهای تجاری
- ورودی فضای سرویس بهداشتی مراکز تجاری
- به عنوان درب تراس در منازل مسکونی که با کمبود فضا مواجه هستند.
- درب ورودی حمام در فضای خانگی
- روف گاردنها و فضاهای باغ و ویلا
دربهای شیشهای ریلی در دو نوع دستی و اتوماتیک مورد استفاده قرار میگیرند. نوع دستی معمولا برای فضاهایی که مراجعه روزانه خیلی زیادی دارند استفاده میشود. این نوع درب همچنین میتواند به صورت دو لت متحرک یا یک لت متحرک و یک لت ثابت استفاده شود. مدلهای اتوماتیک به کمک سیستمهای مادون قرمز و حسگرهای الکترونیکی میتوانند حرکت را تشخیص داده و درب را باز و بسته کنند.
درب شیشه ای ریلی همچنین به عنوان ورودی فضای پارتیشنبندی شده میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. اغلب محیطهای اداری که با خرید پارتیشن اداری توانستهاند راندمان فضای کاری خود را بهبود ببخشند از درب ریلی به عنوان ورودی یک چهاردیواری پارتیشن بندی شده استفاده میکنند. در مجموع، درب شیشه ای ریلی یکی از محبوبترین انواع درب شیشه ای در محیطهای مختلف به شمار میرود.
درب اسپایدری
یکی از جدیدترین انواع درب شیشه ای که امروزه در فضاهای محدودی میتوانیم کاربرد آن را ببینیم، دربهای شیشه ای اسپایدری هستند. این نوع درب در ظاهر شبیه به دربهای ریلی باز و بسته میشوند اما یراقآلات آنها متفاوت است و از اهرمهای جدیدتر و مدرنتری برای باز و بسته کردن درب استفاده میکنند. از این نوع درب بیشتر در فضاهای خانگی و شخصی به عنوان درب ورودی حمام، درب جداکننده فضای سبز باغ و ویلا از فضای نشیمن و درب ورودی فضای پارتیشنبندی شده مورد استفاده قرار میگیرد.
جمع بندی
درب شیشه ای امروزه به عنوان یک المان مدرن و تاثیرگذار در تمام فضاهای تجاری، اداری و حتی خانگی کاربردهای فراوانی دارد. استفاده از این نوع درب علاوه بر زیبایی ظاهری، نورپردازی فضا را نیز بهبود میبخشد و فضا را از نظر طراحی دکوراسیون به روز تر جلوه میدهد. چنانچه در هنگام نصب درب شیشه ای با مشکل مواجه شوید کارشناسان تترافرم آماده ارائه هرگونه مشاوره رایگان به شما عزیزان میباشند.